Inntektskilder

21 mai 2010

Det koster å drive et skolekorps. De største utgiftene er til dirigenter, instruktører til seminar og instrumenter.

For at det ikke skal bli for kostbart for foreldre å ha barn i skolekorps er vi avhengig av å skaffe tilveie inntekter utover den kontingenten man betaler.

Høvik Verk skolekorps har det siste tiåret kuttet ned på en del aktiviteter og dugnader slik at dette legges på et fornuftig nivå. I dag har vi to store dugnader som krever foreldreinnsats fra alle korpsfamilier; Loppemarked på våren og Julemarked.

Årlig loppemarked på våren

Loppemarkedet på våren betegnes av mange lokale som vårens viktigste eventyr. Høvik Verk skolekorps er kjent for å ha tilby bra varer til en rimelig pris. Og vi har et ryddig over oversiktlig loppemarked som går over to dager – lørdag og søndag – med auksjon begge dager.

Korpset disponerer pr. i dag ikke noe helårslager og samler derfor inn lopper i 2-3 uker før loppemarkedet. Som regel vil mesteparten av loppene samles inn etter påske. Alle salgbare lopper kan leveres på skolen fredagen før loppemarkedet. Vi tilbyr også henting av lopper i ukene før loppemarkedet.

Julemarked – 1. søndag i advent

Julemarkedet er en hyggelig tradisjon på Høvik Verk. Første søndag i advent spiller et eget nisseorkester besøkende velkommen og inne i gym- og festsalen er det mengder av hjemmelagede julekaker, julegaver for store og små og annet nyttig til julehøytiden.

Køen er lang før markedet åpner for å kapre seg korpsets gode julebakst og mange tar turen for å møte kjente og ta en hyggelig prat over en kopp kaffe med god kaker til. Korpset underholder selvfølgelig med julesanger og julegranen tennes kl. 16.00 med hyggelig sang rundt juletreet i skolegården.

Velkommen til Høvik Verk Skole hver 1. søndag i advent!

Kommentarer er stengt